söndag 30 november 2008

Piffigt


Jag har piffat till en till anteckningsbok Den som ska få denna får kolla sin post extra noga på Tisdag. Jag har lekt och kladdat med distresser och vatten vikt och rivit. Allt för att den skulle få ett vinage utseende. Den som ska få det vet jag att hon behöver mycket att skriva på. Annars har dagen varit stressigt sålt och slagit in leksaker till alla Skånes ungar. Sålt och nätat en miljon julgranar. Jaja jag erkänner jag överdriver lite. Nu ska jag nanna så att jag orkar med dagen imorgon. Ni får ursäkta bildkvaliteten den är mycket finare i verkligheten. Scannern kan inte scanna så tjocka saker.

lördag 29 november 2008

.

.
Kolla in till Ulrika hon har lite blog godis!!

Ett till pojkkort!


Jag har faktiskt knåpat ihop ett pojkkort till. Kanske inte det vackraste men dock ett pojkkort. Sen har jag julpyntat. Jag har iallafall satt upp julgardinerna i köket och alla ljusstakarna i alla fönster. Ikväll var vi ute och åt. Vi åt förrätt, varmrätt och hör och häpna, efterrätt. Vi var så mätta att vi nästan inte orkade att gå ut till bilen. Långt om länge kom vi hem. Ska jobba imorgon och jag tror snart att jag slagit in julklappar till alla Skånes barn. Tycker faktiskt att tomten verkar lite lat i år. Med det sagt så får jag väl inte några julklappar i år. Godnatt!

onsdag 26 november 2008

Pojk kort???!!!


Vad svårt det är att göra kort till pojkar! Här är mitt första försök som jag blev rätt så nöjd med. Jag fick kasta ett par kort i papperskogen och det är ju inte bra för ekonomin. Nu ska jag nanna! Sov gott alla!!!

måndag 24 november 2008

Ingen Cuttlebug!

Får hoppas att den kommer imorgon. Jag saknar den så. Har aldrig träffat den men saknar den iallafall. Idag hade vi ett års bröllopsdag. Någonstans läste jag en lista på vad man ger till varandra på ett års dagen och det var en lampa tro det eller ej!! Min dotter har för många år sedan gjort av med min mans, enligt honom, ovärderliga ficklampa på något scout läger. Alla jag köpt efter det har varit fel enligt honom. Nu sista tiden så har vi behövt ficklampor och hittade bara två st som kostade 12.50kr och fungerade därefter. Därför så köpte jag en svindyr ficklampa till honom i present. Nu vet jag inte ens var han har gömt den. Han är rädd för att S ska komma och ta den och åka på scoutläger och ha sönder den. Det är ju inte så att hon inte bor hemma mer och att hon och hennes sambo Wille har egna tiptop saker till sin scouting och deras ficklampa är förmodligen mycket finare. GISSA VAD JAG FICK????? Inget han hade glömt sa han. Jag fick ha något dyrare i julklapp tyckte han (som jag förmodligen själv får åka och handla) Ja ja så är det med romantiska män. Men han och familjen tog priset i glömska för ett par år sedan. Alla under detta tak glömde min födelse dag. Alla gick till jobb och skola som om att det var en vanlig dag. Det sista jag hörde var "vad blir det för middag ikväll? Hejdå" Sen var jag ensam. Hela dagen grät jag och kände mig värdelös. Här gör man allt för dom och så glömmer dom mig. Dom måste verkligen älska mig. Jag tyckte så synd om mig själv. Vi åt middag som vanligt på kvällen fortfarande ingen som sagt något. Vid 10 tiden på kvällen ringde min svärmor och grattade. Då trillade 5 öringen ner på min man. Som han skämdes och som vi alla grät. Hemskaste dag i mitt liv.

söndag 23 november 2008

Snigel



Var en runda på Panduro idag. Konstigt vad mycket det finns som man inte vet att man behöver!!!! Blev iallafall lite saker bla en ny diecut (snigeln) och ett alfabet clearstamps. Sen var jag ju tvungen att prova dem. Korten är inte dom vackraste jag har skådat i mitt liv, men men, visar dom iallafall. Texten HEJ har jag stämplat, embossat och skurit ut med skalpel. Snigel kortet har tyvärr tappat sina vackra färger i scanern. Orange och rött.

.

.
Här kommer länken till Ulrika. Vet inte vad som hände i förra inlägget.

.

.
Ulrika har lite blogcandy hon lottar ut. Titta på hennes alster hon är så skicklig på att scrapa.

AlexandraArvidsson - Jag är en 19-årig tjej som bor på Lidingö, Stockholm. Jag jobbar som aupair och trivs med det.

AlexandraArvidsson - Jag är en 19-årig tjej som bor på Lidingö, Stockholm. Jag jobbar som aupair och trivs med det.
Kolla in den här Marie Poppins. Var rädd om dig Kramar Karina

lördag 22 november 2008

Måste visa min äskade dotter


Och hennes vänner

Längtar


Jag längtar så till Måndag för då kommer min Cutlebug. När jag beställde den så beställde jag lite embossing dies också. Nu ikväll så kom jag på att jag hade FISKARS embossing plattor. Många år sedan jag köpte dem. Tog iallafall fram dem och skapade detta konstverk. Godnatt

christelscrappar -

christelscrappar -
Kolla in denna sidan. Christel är en fantastisk scrapare som jag beundrar mycket.

fredag 21 november 2008

minikort


Här kommer kvällens minikort.

Problem!!!


För en tid sedan köpte jag en Double do på Panduro. Häromdagen köpte jag ett sett med embossingdies till cutlebugen som jag hört ska passa i Double doen jovisst. Om man ska ha fräcka dies så är det cutlebugen som gäller. Därför beställde jag en i vrede och den kommer på Måndag. Fast jag fick ihop ett kort med diesen genom att embossa på gameldagsvis och sen klippa med en vanlig sax. Inte världens vackraste men jag är nöjd. Har äver gjort ett minikort.

SNÖ!!!!!!!!!!!

DET SNÖAR I SKÅNE IDAG!!!!

Camilla  Holm

Camilla  Holm
Gör ett besök hos Camilla. Jag lovar att det är värt besväret!!


Lite ATC!!!

onsdag 19 november 2008

Kvällens pyssel!!


Hade en timmes pyssel tid nu ikväll och då blev det detta alster ett ATC kort. Fick stänga affären idag så jag var inte hemma förrän 19 tiden. Blev så glad när jag såg att Ove kommit hem innan mig och börjat på middagen för jag var vrålhungrig. Efter att vi ätit och plockat ner i diskmaskinen så hjälptes vi åt att byta alla glödlamporna på vår utebelysning. Konstigt att alla lampor lägger av samtidigt Vi har fått ha ficklampa dom senaste kvällarna när vi skulle ut med soporna och grannarna har tyckt att vi var lite märkliga. Men nu är vi "normala" igen.

söndag 16 november 2008

EZ mount och thinner förtunning.


Idag har jag provat den där "stomp" tekniken. Skit kul. Har även monterat stämplar på EZ Mount. Vilket skit! Visst det blir billigare i längden och dom tar inte så stor plats i stämpelsamlingen som färdigmonterade. Men så klistrigt. Sabbade 2 saxar. Fick bara inte bort klistret från dem och mitt skrivbord är aldeles klistrigt. Men nu har man provat det me. Visst kommer jag att köpa fler omonterade stämplar i framtiden men då ska jag sitta mitt ute på gräsmattan och inte använda min bästa sax när jag ska montera dem. Här är iallafall resultatet av "stomp" tekniken och den kan jag rekommendera starkt. Ett tips!!! Ni behöver inte köpa dyra pennor jag köpte från Panduros Junior serie 24st pennor för 39kr och det gick jätte bra. Godnatt!!!!

lördag 15 november 2008

Jobb


Har jobbat idag och ska jobba imorgon också. Har inte pysslat så mycket ikväll hade en skönhets kväll istället. Tog ett varmt bad och slappade lite. Ett litet mini kort av spillbitar blev det iallafall Ett jätte litet 3*3 cm som man kan ha i en blomma eller något. Ni får ursäkta den dåliga inscanningen men så blir det ibland och orkade inte göra om det. Sov så gott alla. GODNATT!!!

fredag 14 november 2008

Penny kort


Detta kort gjorde jag igår kväll. Älskar lilla kotten. Ska jobba imorgon så nu ska jag nanna kudden. Godnatt!!!

torsdag 13 november 2008


Glömde visa bilden på min Penny Black stämpel som jag färgat med akravellpennor och dragit med h2O pense.

Penny Black

Nu har jag två Penny Black stämplar. Fick ett paket från Landstoken.se idag. Mycket snabb leverans. Beställde i går förmiddag och fick dem idag. fick även en helt massa som jag beställt. Beställde ett akravellblogg som tyvärr var slut så ägaren lade den lite av sina privat akravellpapper. +++ att man fick en liten present I mitt ena kuvert så låg en liten rulle band det var ett riktigt snyggt band och i min andra låg det också en rulle med vackra baned.Jag hade beställt nya akvarellpennor. och en H2O pensel som jag för övrigt är förälskad i. Har iallafall stämplat och färgat hela kvällen. Stämpeln som heter Hm mm ser ni på bilden. Häftigt att man kan skugga och kladda med dom här färgerna så blir det så vackert

Anteckningsbok


Jag har gjort en fjäsk present till min chef/vän Gittan. En alldeles egen anteckningsbok Fin va?? Tycker iallafall jag och vi får se vad Gittan tycker. Hon blir säkert jätteglad. Ha en bra dag alla. Kanske hörs ikväll.

onsdag 12 november 2008

Kort (och gott)


Hihihi! Vitsigt va? Lekte lite med en stor swirl-stämpel och torrchalk nu i kväll. En rätt rolig teknik som jag inte använt på länge. Det var inte meningen att jag skulle göra något speciellt men rätt vad det var så hade jag gjort ett julkort. Annars har dagen varit som den alltid brukar vara. Bra!!! Ska sova lite nu men ville bara visa kortet innan jag går till sängs.Godnatt!!!

tisdag 11 november 2008

måndag 10 november 2008

Embossing kladd och rub-ons.



Jag kladdade lite med mina stämpel dynor och claear embossing pulver idag. Sen gnuggade jag på lite gamla gnuggisar som jag hittade i mina gömmor och vips så hade jag detta fina kort. Det blev rätt häftigt men färgerna blev inte så bra i scannern. Sen gjorde jag ett minikort till en blombukett eller liknande. Hade en massa småbitar med cardstock kvar som jag inte nändes att slänga.

söndag 9 november 2008

Tjat!!


Himla tjatande om länkning eller??? Får inte riktigt till det. Skit i det nu. Jag har gjort ett kort idag av en gåva från en tidning från england, chipboarden. Jag är en trogen läsare av den svenska tidningen "scrapbooking". Men eftersom den bara kommer ut var tredje månad så hinner man få abstinens innan nästa nummer kommer. Därför köper jag tre extra tidningar var månad som är engelska och i dom så får man alltid en present. Det är allt från stämplar, rubbons, stickers, papper ja allt du kan tänka dig. Var iväg igår och köpte två dom. Och i den ena fick man tre burkar glitter och den andra dessa chipboard bokstäver och andra jul figurer. Kortet är inte det vackraste jag gjort men jag gjorde det för att visa gåvan. Har inte haft någon bra dag så jag har inte varit så kreativ heller. Ibland blir det bara så.

Nej det hade jag inte!

Får träna vidare!!

Länk

Tror att jag lärt mig länka! Kolla här!!

Jäkla väder!!!

Jag skulle ha fotat vara "sevärdheter" i vår lilla by idag. Men vädret är alldeles för grått och tråkigt. Vi får väl se i eftermiddag? Måste berätta om en sak som gjorde mig varm om hjärtat igår. Fick en kommentar här på min blogg från en väninna till min dotter Sara. Hon har flyttat till Stockholm och det vet jag att Sara är ledsen för. Kul att ungdomarna tänker på oss gamla och en sådan kommentar kan rädda hela min vecka. VAR RÄDD OM DIG ALEXANDRA!!!!!

Tävlingsbidrag.


Här är mitt tävlingsbidrag till Grodans månadstävling. Nu har jag skickat in ett bidrag till både LO tävlingen och kort tävlingen. Fast denna månads skiss till korttävlingen såg så lätt ut så var de allt annat än det ska ni veta. Men,men så här blev mitt bidrag. Fast det är så många duktiga scrapare med i detta forum så är det iallafall kul att ställa upp. Min man och andra nära och kära tycker ibland att jag är en aning tröttsam när jag kommer och tvingar dom och titta på sakerna jag gjort. Dom tittar och är vänliga och säger att det är fint. Fast jag tror att min man hade sagt att det var väl en fin låda du gjort om jag visade honom makaronpaketet. Därför bloggar jag mina alster här där andra med samma intresse kan se dem och ge kritik. Positiv eller negativ det spelar ingen roll. Man lär sig av vilket som.

fredag 7 november 2008

Kompost påse


Kolla vad jag har gjort. Tittade in på SKROTBOKENS blogg (kan inte länka) där hittade jag detta häftiga tips. Album är dyra så detta här är ett ekonomisk tips. Man tillverkar den av 2 st kompost påsar. Jag har bara gjort en sida på mitt album. Den ska handla om min hem by billeberga. Vi får hoppas att vädret tillåter mig och gå ut och fota våra "sevärdhetera" Gå in på SKROTBOKEN och få en utförlig beskrivning om hur man gjort

torsdag 6 november 2008

Découpages



För ett tag sedan köpte jag denna pappväska på Panduro och ett Découpage set med servetter. Så här blev den tillslut. Jag har den som smyckeskrin. Sen gjorde jag ett kort idag. Jag tänkte först ha med det i en tävling men jag ångrade mig. Det blev jätte fint men jag vill göra ett nytt till tävlingen. Igelkotten är min första och enda Penny Black stämpel men det ska jag snart ändra på. Jag älskar denna stämpel och den är min absoluta favorit i min samling

Grodans





Har precis laddat upp mitt bidrag till November månadstävling på Grodans forum. Så här blev det. Bilden föreställer min vackra mormor. Och spetsen är ett disressad tårtpapper. Vad tycker ni?? Jag själv blev jätte nöjd!!!

onsdag 5 november 2008

Vintage på grodans

Håller på med mitt bidrag till en tävling på Grodans forum. Jätte kul att göra vintage stil. När den är torr i morgon så ska jag fota och lägga upp den här och på Grodans. Sov nu gott alla mina bloggande vänner.

Måste skärpa mig!!

Jag måste skärpa mig och inte stressa när jag bloggar. Bry er inte om dom 2 sista inlägen. Mer än att distressa tårtpapper är kul och väldigt användbart till LOs och kort. Vi hörs ikväll.

tisdag 4 november 2008

Drisress Ink

Jag bsra älskar Tim holzs´(tror att det stavas så) I söndsgt köpte jag denna dyna. väl hemma så gick jag amok fram med vatten penslar svampar mm . ´Jag ville distressa tårtpappér och dom blev skitbra. Nu ska jag göra LOn och skicka in till Grodan. Först måste jag nog gå och nanna kudden.

Distress J

måndag 3 november 2008

Glömde ett!!!


Gjorde ju 4 ATC kort idag.

ATC





Har gjort lite ATC kort idag. Vi ska ha en eventuell jul ATC swap på Grodans så småningom. Vi måste bara få ihop lite mer folk. Verkar lite trögt. Kanske är det inte så många här i Sverige som gör sådana. Jag har gjort ett par kort också som jag kommer lägga in i ett inlägg innan jag går till kojs. Imorgon börjar verkligheten igen, slut på sötebrödsdagarna.

Slappa och lite annat


Idag ska jag slappa och scrapa. Ledig som vanligt på Måndagar. Men snart är det slut på det lilla roliga. Vi har öppet var Måndag fram till jul nu. Ville bara visa en LO som jag gjorde igår. Jag blev så glad att jag fick gjort en till. Våra semester bilder från Azorerna aug 08 ligger ju bara och skräpar i datorn och när någon vill se bilderna så måste man parkera alla framför datorn. Bättre med ett album.

söndag 2 november 2008

Älskar Söndagar



Idag har jag varit i pysseltagen nästan hela dagen förutom när jag hängde tvätt 4 gånger och lagade middag. Konstigt att vi har mer tvätt nu än när töserna bodde hemma. Jag tror att grannen lägger sin tvätt i vår tvättkorg. Har gjort en LO och fem kort. Jag visar två kort idag för jag gick på med glitterlimet på dom andra och jag hoppas att dom torkar innan jul.
Något är märkligt med tvn! Vi har bytt kanal leverantör och det första abonnemanget kopplade vi in på tvn här uppe. Abonnemanget gick ut i september och då försvan alla betalkanalerna och igår kom dom tillbaka. Vi har inte beställt dem igen. Först tänkte vi att dom skulle nog försvinna igen inom ett par timmar men nu 12 timmar efter så finns dom fortfarande kvar. Jag tänker inte ringa dem och berätta. Då får vi leva lite olagligt ett par dagar tills dom har kommit på deras misstag. Korten jag visar blev jag riktigt nöjd med. Inte dom mest överarbetade korten men det enkla kan också vara vakert. Synd att scannaren inte klarar av att återskapa färgerna riktigt för dom är mycket finare i verkligheten.

lördag 1 november 2008

Tillbaka till verkligheten





Skönt att vara tillbaka på jobb. Måste fråga! Varför får man dåligt samvete för att man ligger på soffan när man ÄR sjuk?? Varför tillåter man sig inte att vila? Tvätten kan vänta. Vi är bara 2 som bor under samma tak och skiten och dammet som ska städas bort är det ingen som snor från en. Den väntar tills man orkar. Om min man vill ha middag KAN han göra den själv (och det är han duktig på) Kort sagt man är bra märklig ibland.
Var iallafall och jobbade idag. Så mycket kunder. Julhandeln är i gång har vi märkt. Jag har faktiskt packat in en del julklappar idag och sålt ett par rullar julpapper. Nu ikväll har jag gjort ett par farsdags kort något julkort och lite annat pyssel. Har varit riktig pigg och kreativ. Kolla in!!!

testar lite bara