söndag 1 mars 2009

Bullar och Promarkers.Jag har invigt spis och ugn idag. Bakade frukost bullar och kokade Tikka Masala kyckling Jag har visserligen läst till kokerska men jag är inte någon hejare på att baka. Det var länge sedan jag bakade. Jag tror inte att jag bakat någonting efter att töserna flyttat hemifrån och det är evigheter sedan. Jag har ju haft en gammal ugn som man nästan fått springa igång och nu ska jag lära mig hur varmluftsugnen fungerar. Tur att man fått en liten kokbok med tabeller på grader och tider. Mitt första försök på bullar blev jättebra enligt mig och min man älskade bullarna. Sen var det kycklingen. Den blev också jättegod. Gjorde jätte mycket så att det räcker imorgon också.
Tro det eller ej men jag är faktisk färdig med mina receptkort. Kanske jag kommer att lägga till någon dekoration eller inte. Vad vet jag. Är iallafall jätte nöjd med dom som dom är nu. Fick handskriva receptet för att jag har inte köpt nytt bläck till skrivaren. Men det blev faktiskt bra.
När jag var och köpte Promarkers senast så kom jag hem med 2 st som jag redan hade så jag har gjort en förtäckning på vilka jag har. Bra att ha i börsen. Man vet ju aldrig när man springer på en scrapaffär.
Sov så gott alla som tittar in nu ikväll och ni som tittar in imorgon får ha en trevlig dag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

God kväll Karina!
Det här med varmluftsugn är inte helt lätt när man är van vid en vanlig. Dum som jag är använder jag nästan aldrig varmluften, och då lär jag ju mig definitivt inte hur det fungerar ;) Ha det så gott!

Busan sa...

Hej Karina!
Oooh - vad goa dina bullar ser ut - vad hungrig jag blev... :) Och jättebra idé med att göra en liten lista med pyssel så man inte köper dubbelt - får jag med göra en dag. Så mycket du fått gjort i helgen och receptkort också! Låter jättesnyggt. Har gjort klart mitt nyckelskåp ikväll och ska försöka lägga ut bilder på det imorgon. Förresten - var köpte du dina magnoila stämplar för en tid sedan? Tänkte om du hittat ett ställe jag missat för den jag funderat på att köpa var slut på stämpelgården där jag brukar titta..... Hoppas du får en bra dag imorgon och sov gott! Kramar Busan

lolla sa...

du jag har gjort samma mistag som dig när det gäller promakers
jag har åxå en lapp i väskan med de färger jag har....
kram lolla

lk46 sa...

Godmorgon min vän!
Ja så här är bullarna jag missade!
Det hade ju varit gott med hembakat, men det är ju lite långt som du helt riktigt sa. Men kommer jag däråt så får du baka igen!
Ha en skön vecka min vän!
kramizar från Lene

Lena B E sa...

Hej min vän! Wow är du redan klar med receptkorten?!! Bullarna ser supergoda ut!! Smaskens! Jag tar en cybertugga ;) mmmmm Gott! :) Vad kul att det gick bra med bakningen för dig, första gången och allt i ny ugn! Och med en varmluftsugn dessutom!! Dom är ju en historia för sig! Man ska sänka graderna ca 10% sa dom när jag hade en förut, men det stämmer inte alla gånger, man får vänja sig helt enkelt. Jag fick flytta runt plåtarna i min ugn kommer jag ihåg, om dom skulle bli någorlunda jämt gräddade. Nu är jag fatiskt lite avis på dig som har både ny spis & varmluftsugn ;) Vill ha jag också :( *skrattar* Toppenbra tips med en lista på pro markers, det ska jag fixa en också!! Tack för tipset! Ha en underbar ledig? dag. Kramar från Lena

Camilla sa...

Vad gott med hembakade bullar... Jag är alldeles för lat för att baka egna bullar, har en bakmaskin som jag använder ibland, det är väldigt smidigt, i med ingredienserna, stäng locket sen sköter den sig själv...
Du har helt rätt! Man utökar bredbandet så att det går fortare när man är ute på nätet, så det inte "tröskar", man vill ju att det bara ska blinka till så är man på ny sida... ;o) Så du är inte alls kass på datorer, du kan nog mer än vad du tror :)
Kramisar
Camilla

Milla sa...

Hallå där!!
Hoppas allt är bra med dig!
Ville bara berätta att forma tar beställningar på handgjort av stämpeln som jag har nu...

http://www.formahantverk.se/shop/produkter/forhandsbestallning/handgjort-av-xxxxx

Där

Kram Camilla

Anonym sa...

Se där, de där bullarna blev ju riktigt bra och ser jättegoda ut!!! Önskar jag var hos dig och kunde smaka och kycklingrätten låter också gott, älskar kyckling!
Hade gärna smakat den också!*S*

Bra idé med lappen i väskan till dina promarkers och det är inte lätt att komma ihåg vilka man redan har när det börjar bli ett litet gäng! Jag tror jag har ca. 7 st. nu och jag kommer redan inte ihåg alla så det är inte lätt!

Hoppas du får en bra arbets -och scrapvecka!!! Här har barnen sportlov nu, skönt!
Kramisar i massor från Susanne!!!